Wat is nu eigenlijk "brocante"?

De meeste mensen hebben vast wel een keer van de term 'brocante'  gehoord en daar heeft eenieder zo zijn of haar eigen beeld bij. Maar veel verder dan "iets met oude meubelen"  komt men vaak niet in de omschrijving. Brocante is echter veel meer dan dat! De term komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent: rommelmarkt. Een inrichting met brocante betekent dan ook dat men gebruik maakt van meestal tweede-hands meubelen en woonaccessoires. 

In tegenstelling tot antiek mogen brocante spullen er doorleefd, versleten en zelfs verweerd uitzien. Met andere woorden, het product mag uitstralen dat het door vele handen is gegaan en dus gebruikt is. Dit geeft karakter, charme en een romantische uitstraling aan het product. Het product toont aan dat het geleefd heeft en het één en ander heeft meegemaakt. Dat is wat brocante zo mooi maakt.... Soms is een brocante artikel te oud en verweerd en zet men het daarom in een nieuw verfjasje om het artikel zo weer bruikbaar te maken.

Nieuwe brocante

Tegenwoordig kom je ook vaak de term "nieuw brocante'  tegen. Dit is misschien een beetje een vreemde term, maar nieuw brocante zijn nieuwe producten met een doorleefd uiterlijk. Zo is de verf er bijvoorbeeld afgeschuurd in plaats van met de tijd eraf gebladderd. Waar er bij echte, oude brocante vaak beschadigingen en ouderdomskwaaltjes te vinden zijn en gebreken vertonen, heeft nieuw brocante deze kwaaltjes niet. Zo heb je wel de lusten van brocante (doorleefde stijl en karakter), maar niet de lasten, (de lades sluiten niet goed meer). 

Bij In & Outside vindt u zowel oud als nieuw brocante.

Brocante van oud tot nieuw is in ieder geval helemaal van nu!!

© 2016 - 2024 In & Outside decoraties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel