Landelijk wonen

Een van de populaire woonstijlen in Nederland is de landelijke woonstijl. Veel mensen houden van een sfeervol, landelijk interieur. Hierin staat het buitenleven, nostalgie, comfort en handwerk centraal. De landelijke woonstijl weerspiegelt het romantische plaatje van dat leuke, oude boerderijtje in je eigen interieur. Het verzet zich tegen veranderingen, waarbij het de tand des tijds heeft doorstaan. Daarom vind je in het landelijk wonen veel karakteristieke kenmerken zoals pure, natuurlijke en doorleefde materialen met grove en ruwe structuren. 

Natuurlijke materialen zoals wol, vachten en (vergrijsd) hout zie je terug in de landelijke woonstijl. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van linnen en katoen, grove weefsels en smeedijzer. Tegenwoordig zie je ook veel sloophout. Op de vloer vind je hout, eventueel in whitewash of een stenen vloer. De wanden zijn gemetseld of gestuct en geschilderd in lichte kleuren (vaak kalkverf). De meubels mogen grof en robuust zijn, een gladde afwerking hoort niet thuis in de landelijk interieur.

De landelijke woonstijl wordt tegenwoordig steeds moderner, maar toch zie je ook nog steeds veel doorleefde objecten en gebruiksvoorwerpen met een ziel zoals brocante en karakteristieke details. 

© 2016 - 2024 In & Outside decoraties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel